Благодаря Ви!
Хубав ден!
Здравейте!
Майка след края на платения отпуск за отглежане на дете до 2-годишна възраст иска да ползва неплатен отпуск по чл. 167а, ал.1 от КТ  - 6 месеца, които се полагат на нея и 5-месеца със съгласие на бащата.
Въпроса ми е, за да е цяла година в отпуск, може ли да ползва и 30 дни неплатен отпуск по чл. 160 от КТ, признат за трудов стаж? Ако е възможно, има ли значение в каква последователност ще бъдат ползвани отпуските?
Благодаря за бързия отговор, Елена! Хубави почивни дни!
Здравейте,
да продължа с питанията. Майка иска да ползва 6 м. неплатен отпуск за дете до 8 г. Детето от 3 месеца ходи на детска градина, това може ли да е проблем?
Благодаря Ви за отговора!
Здравейте,
моя въпрос е малко по-различен, но не мисля, че е за цяла тема.
В края на годината двама колеги, които имаха отпуски за ползване и бяха пуснали молби, бяха в болнични. Не за цялия отпуск, единия за ден, другия за два. Тъй като нямаше повече дни в годината, то тези дни отпуск останаха неползвани. Могат ли да ги ползват през 2015 г. и на какво основание?
Благодаря! Лека и успешна седмица на всички!
Здравейте, искам да попитам, нужен ли е и какъв документ удостоверяващ съответното събитие?
Здравейте, миналата година ползвах вашия график и се смяташе, ползвах IE. В момента работя с Google Chrome, нямам друг браузър.
Здравейте! Весела Коледа и честит Стефанов ден на именниците!
Печата през PDF е супер, но не ми се пресмятат "Общо работни дни платен годишен отпуск за 2013 година по график:" и "Общо брой дни отбелязани, съгласно графика от календара за 2013 година (пресмята се автоматично)".
Аз ли греша някъде?
Здравейте, потърсих по-подходяща тема, но не открих.
Въпросът ми е за новоназначен човек на ТД длъжност Чистач\Хигиенист на 4 часа, ще работи вечер след края на работното време на останалите колеги и в събота или неделя. Трябва ли да правя график и какъв вид има графика, ако е необходим?
Здравейте,
ако имате вече VAT номер, ползвайте следната проверка от сайта.
http://www.kik-info.com/check/check_vat.php
Имахме подобен случай преди 3 месеца. Това е изискване на банките при наемане на нови хора. След няколко доуточнения се разбрахме, че бележката е със свободен текст, упоменахме дата на напускане, подпис и печат от наша страна. Тази бележка улеснява насрещното счетоводство. Заповед и тр. книжка дадахме в деня на напускане.
Здравейте, това означава ли, че от 2012 г. мога да прехвърля за 2013 г. 10 дни?
Много благодаря за бързия отговор!
Здравейте, имам следния казус-новоназначен колега от 15.11.2011 г., не е работил до сега, няма трудов стаж 8 месеца. За 2011 г., по мои сметки, му се полагат 2 дни. Може ли през 2012 г. да ползва дните и кога е нужно да попълни молба?